28 December 2017

Amazon

Een Nederlandse Amazon website is dan eindelijk geopend! Vooralsnog worden er op deze website alleen e-readers en andere digitale producten aangeboden. Echter is de Duitse Amazon tegenwoordig helemaal geschikt voor de Nederlandse consument. Zodra je vanuit Nederland de Duitse website bezoek zal die gelijk vertaald worden is kun je zonder moeite profiteren van het enorme aanbod.

Geschiedenis

In 1994 begon Amazon onder de naam ‘Cadabra’ en in 1995 werd de website Amazon.com gelanceerd. De naam is afgeleid van de Amazone rivier. Het bedrijf begon als een online boekenwinkel maar breidde al snel het assortiment uit met CD’s, dvd’s, Mp3 downloads en meer.
Inmiddels is Amazon in de 18 jaar sinds de oprichting uitgegroeid tot de grootste webwinkel ter wereld. Zeer succesvol is het open platform waarop andere online winkeliers zich kunnen aansluiten en zo via Amazon aan consumenten kunnen verkopen.

In Nederland staat Amazon nog in de kinderschoenen. Alhowel de naamsbekendheid al redelijk is, wordt er nog weinig gekocht via de Europese Amazon vestigingen. Redenen hiervoor kunnen zijn dat er geen Nederlandse vertaling van de site is en het gebrek aan de betalingsmogelijkheid iDeal.
In 2000 en 2001 was er een Nederlands klantenservice centrum actief om de Nederlandse verkoop te ondersteunen. In februari 2001 is deze echter weer opgeheven.

De oprichting van een Nederlandse Amazon website licht in de lijn met de uitbreidingsstrategie. Naast een lancering in Nederland zou er ook gewerkt worden aan een Poolse en Zweedse website.

Over deze website

Wij informeren de Nederlandse consument over de mogelijkheden die Amazon heeft. Niks op deze website is direct afkomstig van Amazon.