Amazon lanceert muziekdienst in Nederland

Amazon heeft zijn muziekdienst Amazon Music Unlimited gelanceerd in Nederland.

Amazon heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat zijn muziekdienst nu ook in Nederland en nog 27 andere landen beschikbaar is. De dienst is een concurrent voor onder andere Spotify en Apple Music. Amazon Music Unlimited kost 10 euro per maand en biedt toegang tot meer dan 40 miljoen liedjes. Een familieabonnement kost 14,99 euro per maand en is door zes personen tegelijk te gebruiken.

Slimme speakers

Amazons muziekdienst werkt met apps voor Android, iOS, Windows en Mac. Music Unlimited is ook te gebruiken op de slimme Echo-speakers door tegen de virtuele assistent Alexa te praten. Wie de muziekdienst alleen op de Echo-speakers wil gebruiken, betaalt 4 euro per maand.

Spotify is in Nederland de populairste muziekdienst en bereikte in februari 2017 een kleine 24 procent van de online Nederlanders, bleek uit een onderzoek door GfK. Concurrent Apple Music haalde in die maand een bereik van 19 procent.

Prime-abonnement

Vorige maand lanceerde Amazon zijn Prime-abonnement ook in Nederland. Met Prime krijgen klanten producten binnen een dag bezorgd en krijgen ze toegang tot de videodienst Prime Video. Het bestellen gaat voor Nederlanders nog wel via de Duitse Amazon-site.